Bizden HaberlerE-TicaretE-Ticaret Bilgi Bankası
Reklam değerinizin anlaşılması ve yorumlanması için dönüşümleri ölçmeniz gerekmektedir.
Reklam için harcadığınız bütçeye göre, her bir işlem dahilinde ne kadar masrafınızın olduğunun anlaşılması adına kritik bir öneme sahiptir.
Amacınız siparişleri anlamak ise, siparişlerin reklam değerini Google Adwords Dönüşüm takibi bile bulabilirsiniz. Ya da sitenize yeni müşteri kazanımı hedefliyorsanız, her yeni üyenin siteniz için maliyetini görebilesiniz.
Google Adwords Dönüşüm Takibi Nedir? Nasıl Yapılır?
Google Adwords’un çalışma prensibi, sitenize ekleyeceğiniz bir kod yardımıyla beraber, sitenize ziyarette bulunan kullanıcılara atılan çerezlerin takibiyle yapılmaktadır.
Adwords’un yazılı olarak çalışma prensibini anlamanız için nasıl yapıldığını sizlere anlatacağız.
Öncelikle Adwords ekranınıza giriş yapın.
Üst menüden Araçlar > Dönüşümler sekmelerini tıklayarak ilgili ekranın açılmasını sağlayın. Açılan sayfadan +Dönüşüm linkine tıklayın.
Google Adwords Dönüşüm Takibi Nedir? Nasıl Yapılır?
Yeni açılan sayfada izlemek istediğinizi soran 4 kutu göreceksiniz. Bu opsiyonlardan seçeceğimiz Web Sitesi seçeneği genel olarak bizim istediğimiz seçenektir. Fakat farklı bir hedefiniz olursa ekle seçeneklerinden buna erişebilirsiniz.
Bunlardan bizim işimize yarayacak olan Web Sitesi seçeneğidir ancak farklı bir hedefiniz varsa onu da seçebilirsiniz.Açılan sayfada Ad, Değer, Sayım, Dönüşüm Aralıkları, Kategori, Dönüşümlere ekle seçenekleri çıkacak. Sırasıyla;
- Ad: Unutmamanız ve gördüğünüzde kafanızı karıştırmayacak bir isim seçin. Ben genelde hedefi yazarım. Satış gibi.
- Değer: Her dönüşümün sizin için değerini yazmanız gerekli. Eğer sipariş takibini detaylı yapacaksanız son adımda yapılacak işlemleri dikkatle yapmanızda fayda var. Sadece dönüşüm sayısını takip edecekseniz Değer Atama seçeneğini seçebilirsiniz.
- Sayım: Her ve Bir şeklinde 2 seçenek göreceksiniz. Her seçeneğini seçerseniz her dönüşümü sayacaktır. Müşteriniz 1 kere reklamı tıklayıp 3 sipariş verirse dönüşüm değerinde 3 yazar. Bir seçeneğini seçerseniz de tam tersine kaç sipariş olursa olsun 1 eklenecektir.
- Dönüşüm Aralığı: Burada amaç ziyaretçinin ya da işlemin kaç gün boyunca takip edileceği. Reklamınıza tıklayan kişi aynı anda işlem gerçekleştirmeyebilir ve ortalama işlem süreci 30 gün ise Dönüşüm Aralığı bölümünü 30 seçmelisiniz. Görüntüleme Dönüşüm Penceresi bölümünde ise görüntülü reklam ağı reklamlarını kullanan firmalarda, ziyaretçi reklamlarınızı gördükten sonra dönüşüm sağlarsa, bu sürecin kaç gün olmasını istiyorlarsa onu yazabilir. Örnek vermek gerekirse 60 gün içinde reklamlarınızı gören birinin işlem yaptığını bu alana gireceğiniz 60 değeri ile görebilirsiniz.
- Kategori: Yapılacak işlemin tam olarak ne olduğunu bu bölümden belirleyebilirsiniz. Alışveriş, Kayıt ya da sayfa görüntülenmesi gibi.
- Dönüşümlere Ekle: Dönüşümleri kampanya raporlarında bir sütunda görmek için işaretleyebilirsiniz. Daha sonradan kaldırabilir ya da ekleyebilirsiniz.
Bu yazılar da ilginizi çekebilir