Gelişen teknolojiler ile birlikte yaşamımızda zaman ve hızın önemi gittikçe artmakta ve bu duruma bağlı olarak yapılan işlemlerde işin yapılış süreci kullanıcı davranışları üzerinde büyük bir etki yaratmaktadır. Eskiden sadece masaüstü ve laptop üzerinden yapmış olduğumuz işlemleri günümüzde akıllı cep telefonlarımız ile yapabilmekteyiz.
Akıllı cep telefonu üreticilerinin bize sunmuş olduğu imkanlar sayesinde 7/24 alışverişlerimizi, ödemelerimizi ve araştırmalarımızı kolaylıkla gerçekleştirmekte ve bir çok işlemimizi bu cihazların yardımıyla sağlayabilmekteyiz.
4.5G öncesinde mobil cihazlarımızdan yapılan işlem sürelerinin uzun zaman alması internet kullanıcıları üzerinde olumsuz bir etki yaratmaktaydı. Mobilden satın alma aşamasında karşılaşılan sorunlar ürün alışverişlerinde üründen vazgeçişlere bile sebep olmaktaydı.
Son yıllarda mobil kullanımızın %30-40 oranları arasında büyüme göstermesi ve bu duruma paralel olarak 4.5G’ye geçişin gerçekleşmesi özellikle satış ciroları için üzerinde önemle durulması gereken bir konudur. ETİD(Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği) bu durumu e-ticaret sitesi sahiplerinin sitelerindeki her 1 saniyelik açılış hızının %5 oranda satış cirolarını artıracağı öngörüsüyle açıklamaktadır.
E-ticaret sitelerinin mobil uyumlu olması artık günümüzde önemli bir özellik olmaktan çıkarak yapılması gereken zorunlu bir uygulama haline gelmiştir. E-ticaret kullanımının ülkemizde büyük bir hızla ilerlemesi ve gelişen teknolojiler ile birlikte mobilden yapılan işlemlerin artış göstermiştir.
Son olarak 4.5G’ye geçişin işletmelerin satış cirolarında büyük bir fayda sağlayacağı öngörülmektedir.
Peki 4.5G işletmeleri olumsuz anlamda nasıl etkileyebilir sorusuna gelecek olursak burada özellikle yazılımların ve donanımların 4.5G’ye uyumluluğunun tespit edilerek karşılaşılan sorunların iyi bir şekilde tespit edilmesi gerekmektedir. Aksi halde işlem süreleri beklenenden daha uzun zaman alabilir ve bu durum işletmeler açısından olumsuz sonuçlar ortaya çıkarabilir.