E-İhracatın Vergilendirilmesi, e-ticaretin büyümesiyle birlikte e-ihracat gerçekleştirmek isteyen birey ve kurumların vergilendirme nasıl bir işleme tabi olacağı girişimcilerin akıllarını kurcalayan sorulardan bir tanesidir.
E-ihracat vergilendirmelerinin geleneksel ticaret vergilendirmelerinden farkı yer almamaktadır. Bu alanda ki tek fark ise alıcı ve satıcı arasında meydana gelen işlemde iki tarafından birbirini görmesine gerek kalmadan bu işlemlerin gerçekleştirilmesidir. Bu şekilde gerçekleşen ticaret üzerinde alıcı ve satıcılar arasında meydana gelen adımlar azalmakta Dünya üzerinde ki arz- talep dengeleri yeniden kurulmaktadır. Sonuç olarak bu durum ihracat gerçekleştirmek isteyen gerçek kişi ve yahut şirketlerin küresel çapta bilinirlik kazanmasında etkili olacaktır. Ticaretin yeni boyutu olan e-ticaret sektöründe gerçekleşen aşamalar geleneksel ticaretten farklı boyutta değildir.
Bunun yanı sıra alıcılar ve satıcılar arasında gerçekleşen adımlar daha kısa tutularak Dünya genelinde arz- talep anlaşması tek elden kurulmaktadır. Bu da ihracat yapmak isteyen bireylerin ya da şirketlerin ileriye yönelik düşünmesinde ve ürün ya da hizmetlerini Dünya çapında tanıtmasına imkan sağlayacaktır. Şahıs olarak yapılan vergilendirmeler 193 sayılı gelir vergisi kanuna bağlı olarak ticari faaliyet meydana getirilmektedir.
Gerçek bireylerin ambalajlı ürün satışları haricinde yazılım alım satımının gerçekleştirilmesi, müzik ya da diğer ürünleri web sitesi üzerinden satması işlemidir. Buna göre gerçek bireyler e-ticaret üzerinden elde ettikleri miktarlar 193 sayılı gelir kanunun 40. Maddesine göre gidelerin indirilmesi ve 41. Madde de yer alan açıklamaya göre giderlerin indirilmesi yoluyla safi kazanç ortaya çıkarılarak yıllık beyana bağlanmaktadır.
Yurt dışına e-ihracat yapanlar elde ettikleri kazançlardan kaynaklı olarak gittikleri yerlerde ödemek zorunda kaldıkları stopaj ve yahut beyan yoluyla vergi ödemesi yapan kimseler Ülkemizde beyan edecekleri gelir vergisinden aşağıdaki maddelere bağlı olarak ödemeleri mümkündür;
Mükellef sayılan gerçek kişiler, yurt dışında kazanmış odlukları gelirden kaynaklanarak yıllık beyanname vermek ve diğer gelirlerinden dolayı beyannameye bu gelirlerini katmak zorundadırlar bu zorunluluk miktar ya da seçeneğine bakılmadan yurt dışında kazanılan kazançların tümünde geçerli olmaktadır. Yurt dışında elde edilen kazanç gerçek kişinin haricindeki nedenlerden dolayı Türkiye’ ye getirilemezse bunun kanıtlanması istenir, kanıtlanması durumunda ise gelir bu seneye ait gelirler içinde yer almayacaktır.