Bizden HaberlerE-TicaretE-Ticaret Bilgi Bankası

 

E-ticaret sitenizde ürün girişleri eklerken aşağıda madde madde halinde ele aldığımız konuların doğru ve stratejik olarak uygulanması, hem arama motoru optimizasyonu hem de geri dönüşüm oranlarınızı arttırıcı etkiye sahiptir. Alt başlıklar halinde sitenize ürün girişi yaparken dikkat etmeniz gerekenleri sizler için açıkladık.

 

Genel olarak üzerinde duracağımız konular ürün girişlerini yaparken nelere dikkat etmemiz gerektiği, ürünlerle alakalı video kullanımlarının ve ürünler için özel tanıtımlar çekilmesinin sağlayacağı faydalar ve görsellerde ve ürün yorum alanları olmasının arama motoru optimizasyonu ve site dönüşüm oranlarınızı nasıl etkileyeceğidir.

Peki E-ticaret Sitenizde Ürün Girişlerinde Dikkat Etmeniz Gerekenler Nelerdir ?

 

 

Ürün Girişi Yaparken

 

E-ticaret sitenize iki türlü ürün eklemesi yapabilirsiniz. Bunlarda ilki ürünlerinizi tek tek elle kendinizin yönetim panelinize manuel olarak girmeniz bir diğeri xml entegrasyonu yoluyla ürünlerinizi tedarikçi firmanızdan çekerek siteye eklemenizdir. Eğer manuel bir şekilde sitenize ürün girişleri yapıyorsanız içeriğinizin kelime sayısına, içerik içerisinde ürün başlığınızın yer almasına ve aynı zamanda müşterilerinizin ürünler hakkında detaylı bilgi sahibi olabilmesine özen göstermeniz gerekmektedir.

İçerik kelime sayınızın 300 kelime ve üzerinde olmasına ( bu sayı ürün hakkında detaylı bilgi sahibi değilseniz 200 ve üzeri şeklinde de olabilir.) dikkat edilmelidir. Ürün başlığı yani ürünün adının ürün açıklamasında en az 2-3 kere geçmesi de önemli konular arasında yer almaktadır. Bunlarla beraber müşterilerinizi arama motorlarına sorabilecekleri ya da yazacakları muhtemel soruları onlara cevap veriyormuşcasına cümlelerin içinde kullanmanızda direk olarak kullanıcılarınızın sizin sitenize gelmesini kolaylaştıracaktır.

E-ticaret Sitenizde Ürün Girişlerinde Dikkat Etmeniz Gerekenler

 

Videoların Kullanılması

 

Tüketiciler ürün satın almadan ya da almaya karar vermeden önce ilk olarak ilgilendikleri ürünün sahip olduğu özelliklere yani sizin yazacağınız ürün açıklamalarına bakmaktadırlar. Ardından da ürünün incelemesini yaparlar. Bu andan sonra tüketiciler tarafından telefondan destek alınmak istenebilir. Ancak sizin sitenizin diğer sitelerden ve rakiplerinizden farklı kılacak olan ürününüzü tam anlamı ile tanıtan yüksek kaliteli videolar olacaktır. Eğer ürünleriniz hakkında tanıtım videoları çekerek sitenize ekleme yaparsanız kullanıcıların hem sitede kalma süreleri uzayacak hem de eklediğiniz videolar sayesinde tüketiciler akıllarındaki soruların cevaplarını bulacak tereddütsüz olarak alışveriş yapabileceklerdir.

Hazırlan videolu anlatımların başta Youtube, Dailymotion gibi Türkiye’ de en çok tercih edilen sitelere eklenmesi bu siteler üzerinde arama yapan kullanıcıların sitenize gelmesini arttıracaktır. Bununla beraber en çok tercih edilen video sitelere eklenen videolar üzerinde yapılacak stratejik çalışmalar (video başlığı ve etiketlerinin ürünle alakalı olması) arama motorlarında videolarınızın üst sıralarda yer almasına fayda sağlayacaktır.

E-ticaret Sitenizde Ürün Girişlerinde Dikkat Etmeniz Gerekenler

 

 

Görsel Kullanıma Dikkat

 

Bir önceki madde altında içeriklerden sonra tüketicilerin dikkat etmesi gereken şeyin görseller olduğundan kısada olsa bahsetmiştik. Sitenize ekleyeceğiniz görsellerin kalitesi ve title (başlık) alanlarının oluşturulması, hem arama motoru optimizasyonu hem de geri dönüşüm oranları açısından oldukça önemli bir konudur. Tüketici psikolojisine bakacak olursa, ürün almadan önce kaliteli görseller sahip ve hatta ürünün her açıdan çekilmiş olan fotoğraflarıyla sergilenen ürünlerin daha fazla geri dönüşüm oranlarına sahip olduğu yapılan araştırmalarla kanıtlanmıştır. Ürün görselleri sitenin kalitesini gösterdiği gibi ürün hakkında tam bilgi alınabilmesini sağlayarak tüketicilerin satın alma istediğini arttırmaktadır.

Ürün görsellerinde başlık (title) etiketinin kullanılması ise kullanıcıların görsellerin üzerinden arama yaparak sizin sitenize ulaşmalarını sağlamaktadır. Tüketiciler direk olarak ürünün bulunduğu siteleri araştırmanın yanında ürünlerle alakalı görsel aramaları da yapmaktadırlar. Kaliteli ve aynı zamanda başlık etiketine sahip olan ürün görselleri sitenize gelecek olan ve ürün araştırması yapan kullanıcı sayısını arttırıcı etkiye sahiptir.

E-ticaret Sitenizde Ürün Girişlerinde Dikkat Etmeniz Gerekenler

 

Yorum Alanları ve Sosyal Medya Kullanımı

 

Eklediğiniz ürünlerde yorum alanlarına yer vermeniz e potansiyel müşterilerinizi bu alana yorum yazmaya teşvik etmeniz ilgili ürün aramalarında daha üst sıralarda yer almanıza fayda sağlayacak çalışmalardandır. Ürün yorumlarının okunurken ilgili sayfada kalma sürelerinin arttırılması sayfanızın, arama motoru optimizasyonun da üstün performans sağlamasına katkı sağlayacaktır.

Yorum alanlarının yanı sıra ürünlerinizin sosyal medya sayfalarında paylaşılması da oldukça önemlidir. Daha fazla kitleye ulaşılabilmenin yanı sıra sosyal medya kanalarının son zamanlarda arama motoru optimizasyonu tarafından gördüğü değerde bu önemi arttıran faktörler arasında sıralamaktadır. Ürünler altında yer alan sosyal medya ikonlarıyla paylaşımlar yapılması, beğen butonunun yer alması da aynı şekilde arama motorlarındaki sıralamanızı etkilemektedir. Aynı zamanda sosyal paylaşım ikonlarının kullanılması ürün tanıtımını arttırıcı etkiye sahiptir.

E-ticaret Sitenizde Ürün Girişlerinde Dikkat Etmeniz Gerekenler

 

Sonuç olarak e-ticaret sitenize ürün girişi yapmanız hem satışlarınızı hem de trafiğinizi arttırıcı bir etkiye sahiptir. Bu etkilerin sebepeleri de yukarıda maddeler halinde anlatılmıştır. Uygulandığı taktirde kısa sürede geri dönüş oranlarınız artacaktır.

E-ticaret Sitenizde Ürün Girişlerinde Dikkat Etmeniz Gerekenler konulu makalemizi sizler için oluşturduk. Siz de E-ticaret Sitenizde Ürün Girişlerinde Dikkat Etmeniz Gerekenler konulu makalemize görüş ve yorumlarınızı bildirerek düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

 


Bu yazılar da ilginizi çekebilir
Ücretsiz Deneyin

Tüm gelişmiş özelliklerine göz atın

Demoyu İnceleyin