İnternette satış yapmak için stok yönetimi, mağaza sorumlusu ve satış temsilcisine ihtiyacınız yok. Günümüzde şirketinizi dünyaya açmanın ve satışlarınızı artırmanın en düşük maliyetli, en hızlı ve en karlı yolu E-ticarettir.
E-Ticarette Satışın Püf Noktaları arasında şu başlıklara yer verebiliriz:
İlk olarak bir site kurmalısınız. Bunun için atmanız gereken öncelikli adım ise bir isim bulmak. Seçeceğiniz isim ürünlerinizi hatırlatmalı ve kolay akılda kalmalı. İsimde Türkçeye özel, “ş-ü-ğ-ı-ö” gibi harflerden kaçının. Mümkün olduğunca tek kelimeden oluşan bir isim tercih edin. İsim seçiminden sonra sıra yazılıma gelmeli.
Ürünlerinizi internette göstermek ve müşterilerinize bilgi akışı sağlamak için, işlevsel bir yazılım edinmeniz gerekiyor. Bu yazılım temel olarak; ürün ekleme ve sipariş alma gibi temel bölümleri kapsamalı.
Aslında pazarlama işin en başından sonuna kadar yer alan bir aktivitedir. Burada süreçler adım olarak ifade edildiği için ‘pazarlama’ uygulamasına ikinci sırada yer verildi. Pazarlama aktivitelerinin çokluğu ve işlevselliği gerçek bir satış başarısı sağlar. Öte yandan, internetteki alışverişlerde bilgiye hızla ulaşan tüketicilerin fiyatlara karşı duyarlı oldukları da unutulmamalıdır. Bu nedenle (daha önce de ifade ettiğimiz üzere) internetten satışta fiyat oldukça önemli bir pazarlama bileşenidir. Sanal ortamda ürün ve hizmetlerde farklılıklar çok fazla değilse, alıcılar fiyat üzerinde yoğunlaşıyor.
Tedarik sürecini sağlıklı yaşamak için satmak istediğiniz ürünün, sipariş sonrasında nasıl temin edileceğini belirlemelisiniz. Burada önemli olan, satış sonrasında ürünün en kısa zamanda kusursuz bir şekilde müşterinize teslim edilmesi.
Müşterilerden alınan ücretler şirketinizin hesaplarına aktarılır. Bunun için de bazı yöntemler vardır. Öne çıkan yöntemleri Sanal POS, EFT/Havale, Paypal, Google Checkout, Western Union, telefonla sipariş ve kapıda tahsilat şeklinde özetlemek mümkündür.